Kedy dôjde k otvoreniu zariadení sociálnych služieb pre deti so zdravotným postihnutím?

„Mnohí rodičia sa už na pokraji svojich síl starajú o svoje deti 24 hodín denne bez možnosti oddychu, pričom táto starostlivosť je psychicky vyčerpávajúca za normálnych okolností aj pre profesionálov v zariadeniach sociálnych služieb,“ uviedla komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská.

Komisárka zaslala ministrovi práce sociálnych vecí a rodiny list, v ktorom ho žiada o poskytnutie informácii o ďalšom vývoji a podpore pre rodiny starajúce sa non-stop o svoje deti. Celé znenie listu je dostupné tu: https://www.komisarprezdravotnepostihnutych.sk/Aktuality/Media/Prosba-v-mene-rodicov-starajucich-sa-o-deti-so-zdr

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny avizovalo, že pripravilo v spolupráci so samosprávami a odbornými organizáciami plán zmierňovania opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19 v zariadeniach sociálnych služieb. Plánom sa bude zaoberať v pondelok konzílium odborníkov a pokiaľ ho schvália, začne sa realizovať od stredy. Postupné uvoľňovanie opatrení plánuje MPSVR uskutočniť v štyroch krokoch a sociálne služby by sa mohli priblížiť k štandardnému fungovaniu už od 1. júla, informovalo o tom v piatok ministerstvo.

Zdroj: https://www.postoj.sk/55598/rodicia-deti-s-postihnutim-chcu-informacie-o-fungovani-socialnych-sluzieb


Zdroj ilustračného obrázku: https://www.pexels.com/

Súvisiace články